Hundratals manifesterade mot utvisning av apatisk pojke

Uppdaterad
Publicerad

Ett hundratal personer samlades under torsdagskvällen på Larmtorget i Kalmar för att protestera mot utvisningen av en minderårig apatisk pojke.

Den sjuårige pojken och hans familj i Virserum hotas att bli utvisade till Bosnien. Under torsdagskvällen samlades ett hundratal engagerade för att visa sitt misstyckande mot beslutet.

– Vi har träffat familjen och förstått att det här utvisningsbeslutet är en dödsdom för pojken. Den apatiske pojken måste få stanna och enda sättet att få igenom det är att visa att vi är många som står bakom familjen och inte bakom Migrationsverket, säger Gustav Eriksson, initiativtagare till manifestationen.

En läkare i Kalmar har tidigare skickat in intyg till Migrationsverket där han begär att utvisningen stoppas, på grund av pojkens tydliga uppgivenhetssyndrom.

– När jag läste att han fått ett utvisningsbesked blev jag väldigt ledsen och arg, och därför ville jag komma hit och visa mitt stöd, säger Agnes Harmander.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.