Stadsparksvallen i Jönköping. Foto: SVT

Huskvarna möter Öster i Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

J-södra ska börja spela på Huskvarnas arena Vapenvallen. Nu flyttar Huskvarna sin hemmamatch mot Öster till Stadsparksvallen.

Smålandsnytt har tidigare rapporterat om att fotbollslagen Jönköpings Södra, Husqvarna FF och IFK Värnamo fått dispens för sina arenor eftersom de inte uppfyller kraven för spel i superettan.

I onsdags slogs det fast att J-södras hemmaarena Stadsparksvallen är i så stort behov av ombyggnad att den inte är spelbar i år. J-södra ska istället spela på Huskvarnas arena Vapenvallen. Det rapporterar J-nytt.

I dag meddelar Husqvarna FF att deras match mot Östers IF den 9 maj flyttas från Vapenvallen – till Stadsparksvallen i Jönköping.

Orsaken är att matchen ska tv-sändas och Vapenvallens belysning ännu är för dålig.

”Arenaansvariga i föreningen har uttömt samtliga möjligheter att ordna en tillfällig belysning till Vapenvallen,” skriver klubben på sin hemsida.

Lösningen är tillfällig och Vapenvallen kommer enligt klubben att ha ordnat ny belysning till slutet av maj.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.