Foto: Arkivbild

Huvudvittnets berättelse styrks av fynden

Publicerad

Rättegången mot det unga par som misstänks ha mördat en 63-årig man i Förlösa utanför Kalmar fortsatte under onsdagen. Under dagen har polisens kriminaltekniker uttalat sig.

Enligt Sveriges Radio Kalmar stämmer det som teknikerna hittat väl överens med det huvudvittnet sagt om hur mannen mördats.

– Vi kom fram till att om man har skjutit i den vinkeln, dem skotten där, det kan man se på bilderna, då har man stått bredvid sängen vinkelrätt, man har siktat nedåt och huvudet har varit lite böjt bakåt, uppger Sveriges Radio att kriminalteknikern Björn Thurfors sagt under dagens rättegång.

Bakom den säng där mannen tros ha blivit skjuten har polisen hittat blod och tecken på att någon tvättat noggrant. Teknikern Anders Elmkvist berättade också hur det gick till när de fann graven där 63-åringen låg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Förlösamordet

Mer i ämnet