HV 71 vill bli bäst i Europa

Uppdaterad
Publicerad

Ikväll spelar HV71 sin allra första match i nystartade Champions Hockey Leauge, CHL. Motståndet är schweiziska Kloten Flyers och jakten på titeln Europas bästa hockeylag kan därmed börja.

Nystartade CHL pågår till februari och 40 klubbar från Sverige, Österrike, Tjeckien, Finland, Tyskland och Schweiz kommer mötas i 150 matcher för att göra upp om vem som blir Europamästare. Kvällens match spelas i Kinnarpsarena i Jönköping.

– Det känns bra inför kvällen. Vi är laddade för det här och alla är pigga och glada, säger HV71:s tränare Andreas Johansson. Det är otroligt roligt att få möta andra lag från Europa. Det ”spicar” till det hela lite.

Och det handlar om prestige när det gäller att bli bäst i Europa.

– Man vill vinna. Så är det, säger Andreas Johansson. Och vi har bra chanser och kommer att satsa allt. Men vi har inte råd att förlora någon match utan kör för fullt.

Smålandsnytt kommer att vara på plats i Kinnarpsarena ikväll för att bevaka matchen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.