Foto: IFK Kalmar

IFK Kalmar laddar för Elitettan

Uppdaterad
Publicerad

Nästa år spelar IFK Kalmar i Elitettan efter en lyckad säsong som avslutades i helgen.

I lördags blev det 1-1 i matchen mellan Örebro SK Söder och IFK Kalmar. Förra matchen vann de med 8 – 0 på hemmaplan. Braksegern förra helgen gav i princip laget en plats i Elitettan. De hade behövt förlora med 9 – 0 i lördags för att inte nå en uppflyttning

– Den här matchen kan vi glömma. Nu är det fest som gäller, skrev IFK Kalmars tränare Jonas Walfridsson på lagets hemsida.

– Segern är en lättnad för många. Vi firade i både omklädningsrummet och i bussen på väg hem, säger lagkapten Elin Olofsson till Smålandsnytt.

Enda småländska laget i serien

Kalmar har två seriesegrar i bagaget, en cupseger och nu även en vinst i kvalet till Elitettan där de är det enda småländska laget.

– Visst var det lite retsamt att vi släppte in ett mål på slutet, men jag är ändå nöjd. Nu ska vi slappna av och njuta, säger Jonas Walfridsson.

IFK Kalmar får sällskap av Kungsbacka, Lidköping och Östersund i Elitettan.

Högre bolltempo

Avancemanget till den högre serien gör att laget nu måste prestera bättre för att ha en chans.

– Vi tvingas prestera mycket bättre nu. Vi behöver ha ett högre bolltempo och mer fokus på försvarsspelet. Den gångna säsongen har vi spela väldigt offensivt, nu måste vi bli bättre på det defensiva också, säger Elin Olofsson.

IFK Kalmar bildades 1970 och är en fotbollsförening för tjejer från sju år och uppåt med cirka 400 medlemmar.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.