Förlust efter rysare i första Davis Cup-matchen

Uppdaterad
Publicerad

Under kvällen spelas Davis Cup för första gången i Jönköping. Den första matchen mellan Sveriges Elias Ymer och Lettlands Martins Podzus blev jämn.

Trots att Elias Ymer i den första matchen var mer eller mindre uträknad efter de två första seten lyckades han komma tillbaka, när Sverige tar emot Lettland i Davis Cup-matchen på Racketcentrum i Jönköping.

– Det är en otroligt spännande match. Trots att det stod 2-0 i set till Lettland har den varit jämn, säger Smålandsnytts reporter Fredrik Weibull.

De två första seten gick båda till letten Martins Podzus med siffrorna 7-6 och 7-5. Det tredje setet såg ut att bli det sista, när lettlänningen gick upp till en 5-2 ledning, men Elias Ymer lyckades vända och vinna det setet efter tie break. Även det fjärde setet gick till svensken. Men trots att Ymer gick upp till en 3-1 ledning i sista och avgörande lyckades lettlänningen kämpa till sig en matchseger efter resultatet 9-7.

Davis Cup mellan Sverige och Lettland spelas i Jönköping under hela helgen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.