Klart om nedläggning av TV4:s lokala nyheter

Uppdaterad
Publicerad

Efter ett tre timmar långt möte på onsdagkvällen beslöt TV4:s styrelse att gå vidare med det förslag som kommer innebära  att 140 av 165 tjänster på TV4:s lokala nyheter försvinner.

Det var en enig TV4-styrelse som på onsdagen beslutade att all lokal-tv läggs ner. All personal i Växjö och Kalmar och de flesta anställda i Jönköping, kommer att sägas upp.

Personalen informerad

Under förmiddagen har personalen fått information från företagsledningen och de har även hållit ett fackligt möte.

– Vi är jättebesvikna förstås, nu är det bara att hålla ut till midsommar när det definitivt är slut. Nu är det upp till var och en att hitta nytt jobb, även om företaget sagt att de ska försöka göra det här så bra som möjligt, säger reportern Jerry Sandberg.

140 tjänster förhandlas

Det blir TV4:gruppens vd Carsten Almqvist som verkställer nedsläckningen av alla lokala tv-stationer.

Beslutet innebär att det blir förhandlingar i enlighet med förslaget om att de lokala nyhetssändningarna avvecklas till midsommaren, och att 140 tjänster ska förhandlas.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.