Kommunpolitiker flörtar ofrivilligt på dejtingsajt

Uppdaterad
Publicerad

Kommunfullmäktiges ordförande i Ljungby, centerpartisten Stefan Willfors, har fått sin identitet kapad på en dejtingsajt. En bekant visade honom den falska profilen.

– Jag tycker synd om dem som som är ute efter att träffa någon på det här sättet. De blir ju lurade, säger Stefan Willfors.

Första reaktionen var att genast gå till polisen, men istället pratade han igenom situationen med sin fru. Hon tog det hela med ro.

– Hon stöttade mig, men tyckte inte att det var så farligt, säger Stefan Willfors.

Fler blir kapade

Sedan Stefan Willfors fått veta att hans identitet kapats, har han gått in på sajten och upptäckt att han är populär hos damerna. Hittills är det femton kvinnor som har skrivit och visat intresse för honom.

– Jag har hört att bekanta också råkat ut för samma sak. Själv har jag bara slängt alla erbjudanden i papperskorgen, och nu har jag skickat ett mail till företaget och begärt att de ska ta bort min profil, berättar Willfors.

Kommer polisanmäla

Men ännu har ingenting hänt. Nu har Stefan Willfors skrivit ett meddelande på sin riktiga Facebooksida.

”Jag vill härmed meddela att jag aldrig bott i Tävelsås och dessutom är lyckligt gift och inte ett dugg intresserad av att träffa en ny kvinna.”

Nu kommer Stefan Willfors även att göra en polisanmälan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.