Korrö folkmusikfestival firar 30 år

Uppdaterad
Publicerad

Nu firar Korrö Folkmusikfestival 30 år. Jubileet till ära har man bjudit tillbaka gamla musikelever.

Korröfestivalen brukar varje år anordna ett ungdomsläger. Till detta läger i Tingsryds kommun kommer unga musiker för att lära sig mer om folkmusik. I år är de flesta ungdomarna på lägret gamla elever som blivit ditbjudna igen, för att fira festivalens 30-årsjubileum.

Spelar på gehör

Ungdomarna har samlats med sina instrument i en ring inne i logen. De flesta spelar fiol och tillsammans spelar de folkmusik med en modern touch. Alla spelar dem på gehör.

– Jag tyckte det var så roligt förra gången jag var här och nu har jag utvecklats sedan sist. Så då är det roligt att komma tillbaka, säger Emma Tjernström, som är här för andra gången.

En festival som växer

Korrö Folkmusikfestival är en festival som bara växer. Producent Anders Smedenmark tror att det kan bero på det fina läget.

– Vi är på en väldigt bra plats med en fantastisk miljö. Vi har en lugn och mysig atmosfär och trevlig musik, säger han.

Längtar tills det är över

Även fast Anders Smedenmark tycker att det är kul med festivalen så längtar han mest tills den är slut.

– Om jag ska vara ärlig så längtar jag faktiskt till onsdagen när allting är över och allt är nedplockat, för då kan man pusta ut. Men jag hoppas att kunna njuta lite av festivalen och ha det kul, säger han.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.