Landstingsråd: Max fyra veckor från diagnos till behandling

Uppdaterad
Publicerad

Kötiderna för cancerpatienter i Kalmar är helt oaccceptabla. Det menar landstingsrådet Anders Henriksson (S).

Anders Henriksson (S), landstingsråd i Kalmar län, säger att landstinget i Kalmar måste få ner kötiden för cancerpatienter och att man från politiskt håll tagit ett beslut att det inte ska ta mer än fyra veckor från diagnos till att behandlingen inleds.

Men varför finns det köer? Om man nu lovat att ingen ska vänta mer än fyra veckor, varför är det då så att väntan är så lång?

Val 2014 i Småland och på Öland

– Vi har mer att göra vad gäller våra processer. Vi har lovat att alla våra cancerpatienter ska erbjudas en fast sjuksköterskekontakt och det ska ske till sommaren. Vi måste också bli bättre på att följa upp det från det politiska hållet.

När ska köerna vara borta?

– Ja, jag önskar att jag kunde säga i morgon, men det kommer att ta längre tid än så. Vi måste jobba ännu hårdare än vad vi gjort tidigare, säger Anders Henriksson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2014 i Småland och på Öland

Mer i ämnet