Krafttag mot felparkerande supportrar

Uppdaterad
Publicerad

Nu tar Jönköpings kommun krafttag mot parkeringsöverträdelserna i stadsparken i samband med J-Södras hemmamatcher. Det har en längre tid varit problem med sönderkörda grönytor som orsakas av felparkerade bilar.

Från och med torsdag kommer endast parkering på angivna platser att vara tillåtet när Jönköpings Södra spelar sina hemmamatcher. Extra skyltar och parkeringsvakter kommer att finnas på plats för att se till att det efterlevs.

– Det är en ohållbar situation vi har haft länge, säger Reimer Selero som är kommunens verksamhetschef för parkeringsfrågor. Sönderkörda gräsytor blir kostsamt för kommunen. Dessutom finns risk att ett utryckningsfordon inte kommer fram om så skulle behövas.

Situationen har blivit värre

Enligt Reimer Selero finns det gott om möjliga parkeringar mindre än en kilometer bort och dessa bör nyttjas i första hand av alla som kan gå.

– Situationen har etablerats och blivit värre. Vi hoppas på förståelse och samarbete kring detta.

Också vid andra större evenemang i stadsparken kommer parkeringsförbud att gälla. Några böter kommer inte att utfärdas på torsdag men däremot vid kommande matcher.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.