Hunden på bilden har inget med det aktuella hundpensionatet att göra Foto: SVT

Kritiserat hundpensionat får tillstånd indraget

Uppdaterad
Publicerad

Ägaren till det hundpensionat i Kronobergs län där tre hundar bets ihjäl i somras, har fått sitt tillstånd indraget av Länsstyrelsen.

Orsaken är att länsstyrelsen inte anser att ägaren är lämplig att fortsätta driva hundpensionatet, och att de tidigare händelserna där tre hundar bets ihjäl tyder på att tillsynen på hundpensionatet inte fungerar, uppger Smålandsposten.

När länsstyrelsen gjorde en oanmäld kontroll kom en lös hund springande mot handläggaren som gjorde bedömningen att ägaren inte hade tillräcklig kontroll över hundarna.

Vid inspektionen upptäcktes också att det var möjligt för hundarna att rymma både från boxarna inomhus och hundgårdarna utomhus Länsstyrelsen anser att risken är stor att liknande olyckor som dem i somras skulle kunna hända igen. Därför valde myndigheten att dra in tillståndet för hela verksamheten. Ägaren till hundpensionatet kommer att överklaga beslutet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.