Kungaresan går vidare

Uppdaterad
Publicerad

Kungaparets Sverigeresa går vidare, i dag besöker de Kronobergs län.

I går inledde Kung Carl XVI Gustaf och Drottning Silvia sin Sverigeresa med att besöka Kalmar län. I dag fortsatte resan till Kronobergs län. Strax efter klockan nio på morgonen anlände kungaparet till Pukeberg där bland annat landshövding Kristina Alsér hälsade dem välkomna. Efter det väntade en presentation av Linnéuniversitetets designutbildning och information om aktiviteter inom Glasriket.

Lizzie Carlsson med maken Bo var på plats när Kungen och Drottningen anlände. De bor alldeles i närheten och tyckte det var mycket trevligt med så celebert besök.

– Det är roligt att kungen stannar just här, säger Bo.

Lunchen kommer intas på Blidingsholms Gård i Tingsryds kommun där arbetet med att bilda en nationalpark ska presenteras.

Schemat för dagen ser ut enligt följande:

Ca kl. 10.30 Kosta Boda Art Hotel

Ca kl. 14.30 Wasaskolan, Tingsryd

Ca kl. 16.00 Arenastaden i Växjö

Kvällen avslutas med en middag på Residenset.

På torsdag morgon åker kungaparet vidare till Jönköpings län där de börjar dagen med ett besök på Skattkistans förskola i Värnamo.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.