Länsstyrelsens nät påverkas inte av skid VM

Uppdaterad
Publicerad

På länsstyrelsen i Kronobergs län så har de inte upplevt några störningar med internet under Skid-VM. För att undvika överbelastning hänvisas de som vill titta till en gemensam TV.

Johanna Martin är kommunikationsansvarig på länsstyrelsen i Kronobergs län och hon berättar att de har en begränsad internetkapacitet där men att de har en policy som säger att de ska vara försiktiga med streamad TV.

– Vi rekommenderar de som vill se skid-VM nu eller andra stora evenemang att utnyttja den gemensamma TV:n som finns i matsalen. Visst fanns det ett intresse igår hos oss och som många andra svenskar vilja ta del av våra skidframgångar men det gick bra att lösa det så, säger Johanna Martin kommunikationsansvarig på länsstyrelsen i Kronobergs län.

Aldrig haft problem under VM

Hon menar att de i Kronobergs län inom länsstyrelsen aldrig märkt av några problem med internet under stora sportevenemang.

– Vi räknar med att medarbetarna är professionella och att om de vill se på sport så kan de ta igen den arbetstiden en annan gång. Men det är inte tillåten att ställa in möten för det eller liknande som påverkar det ordinarie arbetet.

Mats Lilienberg är IT-chef på landets alla länsstyrelser och han har sett att under skid-VM så har streamingen från SVT-play ökat märkbart.

– Vi har gjort en så kallat bandbreddsbegränsning som gör att SVT play får ett begränsat utrymme i vårt nät. Det gäller för alla länsstyrelser, vissa kan märka av det och andra inte, säger Mats Lilienberg.

Det innebär inte att SVT-play stängs av efter en viss användning utan det kan bli så att det går långsammare att titta på under en period.

– Vi har inga regler för den här typen av användning, utan det är upp till varje länsstyrelse att besluta om hur IT-stödet används av medarbetarna.​

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.