Foto: SVT

Lernia: ”Tråkigt att alla dras över en kam”

Uppdaterad
Publicerad

Personalen på företaget Lernia känner sig besvikna över att Arbetsförmedlingen valt att säga upp avtalet med de företag som erbjudit etableringslotsar. De ogillar att blandas ihop med de oseriösa aktörerna på marknaden.

– Vi har förstått att Arbetsförmedlingen tidigare haft svårt med att hantera kvaliteten på de leverantörerna som erbjudit etableringslotsarna. Det är såklart jättetråkigt att de valt säga upp avtalet, säger Ola Brorsson, försäljningschef på Lernia.

Personalen på företaget som jobbat en längre tid med etableringslotsarna känner att de blandas ihop med företag som varit oseriösa med hanteringen av arbetssökande.

– De känner sig besvikna och tycker att de blivit orättvist behandlade, säger Ola Brorsson.

Har ni någon förståelse för beslutet?

Jag har förstått att det varit svårt för Arbetsförmedlingen att kontrollera alla de 350 leverantörerna om de varit seriösa eller inte.

Det är ett 40-tal olika företag runtom i de Småländska länen som erbjudit etableringslotsar på 78 olika platser. Men sedan den 20 februari i år har Arbetsförmedlingen beslutat att driva etableringslotsarna i egen regi.

I nuläget är det oklart om Lernia kommer att säga upp personal som arbetat med etableringslotsarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.