Ljusare jul för tusentals barn

Uppdaterad
Publicerad

4700 barn får en ljusare jul tack vare paketinsamlingen som pågått under en månads tid bland annat i Jönköping i samarbete med Frälsningsarmén och Kvinnojouren.

Människors vilja att hjälpa till är stor. Projektet Ljusa jul som i Jönköping är ett samarbete mellan tre företag, Frälsningsarmén och Kvinnojouren har resulterat i att tusentals julklappar nu delats ut till barn som annars kanske inte skulle ha fått några julklappar. Insamlingen har pågått i ytterligare tre städer, bland annat Växjö.

– Det känns glädjande att så många barn kommer att få en ljusare jul, säger Jennifer Näsström sälj- och marknadsansvarig John Bauer Hotel.

Har stått i kö för att skänka

Paketen kommer både från privatpersoner och företag. Det är andra året som julklappsinsamlingen genomförs. Och inför årets insamling hörde flera organisationer av sig för att be om hjälp och har sedan stått i kö för julklappar.

– Eftersom vi fått in så många, över 4700 stycken, så har vi kunnat hjälpa även dem, säger projektledare Liza Manstam. Det är vi väldigt tacksamma för!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.