I somras blev det känt att Johan Persson (S) och Malin Petersson (M) inlett en relation

M-politiker avgår efter kärlekshistoria

Uppdaterad
Publicerad

Från och med sista september slutar moderata kommunstyrelseledamoten Malin Petersson i Kalmar. Anledningen är den kärleksrelation som hon inlett med kommunalrådet Johan Persson (S) som blev offentlig tidigare i sommar.

Så fort kärlekshistorien blev känd startade spekulationerna kring vem av de två som skulle vara tvungen att lämna sina politiska uppdrag. Nu är det alltså klart att det är Malin Petersson som tar ett steg tillbaka.

– Jag har varit kommun- och landstingspolitiker nu i 20 år, så jag kände att det här är en chans för mig att göra något annat, säger hon till Smålandsnytt och framhåller att det är ett frivilligt val.

Kärlekshistoria mellan S och M

– Ja, absolut. Jag vill göra det här, säger hon.

En genusfråga

Men det finns de som tycker att det är tråkigt att det är kvinnan i förhållandet, i detta fallet Malin Petersson, som ger upp sin politiska karriär.

– Vi har 2012 nu och vi lever i ett omodernt samhälle, rent generellt så är det skillnad på män och kvinnor, säger Lotte Lundgren, politisk sekreterare för Moderaterna i Kalmar kommun.

Gruppledare ska utses

Tills dess att Malin Peterssons efterträdare på posten som gruppledare i kommunen har utsetts, tar P-O Jonsson över uppdraget. Men fram till sista september kommer Malin Petersson ändå att ha andra förtroendeuppdrag.

– Arbetet med att välja Malins efterträdare måste vara klart till det första kommunfullmäktigemötet i slutet av september, säger Lotte Lundgren, politisk sekreterare för moderaterna i Kalmar kommun, till Smålandsnytt.

Tjänstledig från lärartjänst

I grunden är Malin Petersson utbildad lärare och har en tjänst på Lindsdalsskolan i Kalmar som hon är tjänstledig ifrån. Det är dock oklart om det är dit hon kommer att återvända.

Hon lämnar även posten som ledamot i Moderaternas partistyrelse.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kärlekshistoria mellan S och M

Mer i ämnet