Man misstänkt för Växjöbrand

Uppdaterad
Publicerad

En 30-årig man anhölls på torsdagskvällen misstänkt för mordbrand. Han släpptes på fredagen igen men är fortfarande aktuell i utredningen.

Det var natten till i torsdags som ett miljöhus i stadsdelen Dalbo i Växjö förstördes i en häftig brand. Elden spred sig snabbt och 18 bilar som stod parkerade intill förstördes. Den 30-årige mannen anhölls på torsdagskvällen och anhölls. Men efter förhör under fredagen släpptes han igen. Mannen nekar enligt polisen till brott.

Kan ha varit oaktsamhet

Enligt förundersökningsledare, kammaråklagare Anna-Karin von Schoultz så finns det uppgifter som tyder på att det kan röra sig om oaktsamhet som lett fram till de förödande skadorna. Om brottsrubriceringen ska ändras kommer åklagaren att ta ställning till efter att polisen gjort ytterligare utredningsåtgärder.

Mannen ska inte vara känd av polisen sedan tidigare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.