Man efterlyst för mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

En 33-årig man har häktats i sin frånvaro för mordförsök efter att en ung man skadats allvarligt i ett knivdåd i Växjö förra helgen.

Mannen bedöms av polisen som farlig eftersom han tidigare skjutit med skarpladdat vapen i påverkat tillstånd. Han släpptes för två veckor sedan efter att ha avtjänat ett 18 månader långt fängelsestraff för pistolhot.

Hur farlig är han?

Mordförsök i Växjö

– Jag tror inte att han springer runt och jagar folk just nu. Men i den tidigare domen har han skjutit med skarpladdat vapen och han var beväpnad med vapen när polisen grep honom. Det var så nära det kunde bli att polisen tvingades skjuta verkanseld för att kunna gripa honom, säger Kronobergpolisens kommunikationschef Robert Loeffel.

– Dessutom återfaller han så fort i brott, det anser vi är en farlig person. Ser man den här personen så ska man ringa polisen och inte ingripa själv.

Polisen har sökt efter mannen på flera adresser den senaste veckan. Han har nu efterlysts internationellt och polisen har även gått ut med namn och bild i hopp om att få tag på mannen.

Är han kvar i Växjö?

– Vi vet faktiskt inte. Här är han ju väldigt igenkänd. Jag vågar inte spekulera för vi har inga indikationer på var han kan vara trots många åtgärder, säger Robert Loeffel.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordförsök i Växjö

Mer i ämnet