Många biljetter sålda till den inställda föreställningen

Uppdaterad
Publicerad

Urpremiären var utsåld och i december hade många av biljetterna till föreställningen i Växjö redan sålts.

På Regionteatern Blekinge Kronoberg skulle teatern haft urpremiär med utsåld föreställning på torsdagskvällen. Sen skulle föreställningen varit på turné i södra Sverige för att återkomma till Växjö i december.

– Det var ganska välsålt. För att ligga så långt fram i tiden så har vi sålt mycket. Åtminstone tre fjärdedelar av biljetterna var sålda, säger Iréne  Kleven marknadschef på Regionteatern Blekinge Kronoberg.

Regionteatern Blekinge Kronoberg

”Helt enkelt” skulle i Växjö spelats på en scen där publikantalet max var 72 platser per föreställning.

– Vi hade inte börjat marknadsföra föreställningen eftersom vi tyckte det låg så långt fram i tiden ännu, säger Iréne Kleven.

Kunder som köpt biljetter till föreställningen kontaktas och kommer få pengarna tillbaka.

Regionteatern Blekinge Kronoberg har hört av sig till de platser där föreställningen skulle spelat under sin turné, de i sin tur ska höra av sig till sina kunder.

Besviket i Vara

I Vara skulle föreställningen ”Helt enkelt” spelats nästa vecka men har nu nåtts av beskedet att föreställningen är inställd.

–  Det är jättetråkigt. Det händer att föreställningar ställs in, men det är ganska ovanligt. Nu vet jag inte orsaken till varför, men hur som helst så är det aldrig roligt, säger Staffan Becker, VD på Vara konserthus.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Regionteatern Blekinge Kronoberg

Mer i ämnet