Maskerade män rånade äldre par

Uppdaterad
Publicerad

Det äldre paret i 90-årsåldern satt vid matbordet och åt när två maskerade män plötsligt steg in i deras hus i Kråksjö utanför Skruv i Lessebo kommun. Männen gjorde klart för paret att de kommit för att råna dem.

Det var vid lunchtid som rånarna slog till. Det äldre paret hade inte mycket att sätta emot utan tvingades sitta kvar vid köksbordet samtidigt som rånarna sökte igenom huset.

Efter en stund lämnade rånarna huset och enligt Alexander Gustavsson, inre befäl vid polisen i Växjö, hade polisen under fredagskvällen fortfarande inga säkra uppgifter kring vad de fått med sig.

– Det här är ett grovt brott och vi kommer att höra många människor i närheten av platsen. Vi hoppas också kunna få in iakttagelser från allmänheten, säger Alexander Gustavsson.

Det äldre paret ska inte ha skadats fysiskt i samband med rånet. Polisen hoppas som sagt få in tips från närboende och har även gjort en teknisk undersökning av huset i förhoppning om att rånarna lämnat spår efter sig.

– Vi har haft tekniker på plats som gjort en del fynd, säger Alexander Gustavsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.