Miljöpartiet väljer samarbete med Alliansen

Uppdaterad
Publicerad

Miljöpartiet i Landstinget i Jönköpings län har bestämt sig för att samarbeta med Alliansen. De säger att de kom till ”vägs ände” när det gällde att få till ett samarbeta med den röda sidan.

Regionledningen i Miljöpartiet hade möte i söndagskväll. På mötet konstaterades att man nu ger upp försöken att få till en majoritetslösning och istället inleder ett samarbete med Alliansen.

– Det är det näst bästa alternativet, så att säga, berättar Peter Bruhn, från Miljöpartiet

SVT: Varför har det tagit så lång tid att komma fram till detta?

– Vi har ansträngt oss på alla sätt och vis för att hitta en majoritetslösning och spränga Alliansen. Men vi har tyvärr inte nått i mål när det gäller det, säger Peter Bruhn.

Peter Bruhn säger också att beslutet att partiet skulle inleda samarbete med Alliansen inte fattades i enighet men förnekar att detta skulle ha kommit som en överraskning för några landstingsråd.

– Alla var med på mötet i söndags så någon överraskning var det inte. Nu väntar djupa förhandlingar. Vi får se vad de mynnar ut i, säger Peter Bruhn

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.