Ulf Hedin (M) mimar på Youtube

Mimande politiker söker kärlek på nätet

Uppdaterad
Publicerad

Ulf Hedin (M), ordförande i fritidsnämnden i Växjö kommun har fått stor uppmärksamhet under dagen sedan han lagt upp ett klipp på Youtube där han söker efter kärlek genom att mima till hitlåten ”Call me Maybe”.

När Smålandsnytt ringer det telefonnummer som Ulf Hedin viftar med i videon på Youtube svarar han direkt och han är mycket road över all den uppmärksamhet han fått.

– Ska jag vara ärligt, så kan jag inte sluta skratta. Jag gjorde videon på skoj och förstod inte alls att genomslaget skulle kunna bli så här stort, säger Ulf Hedin.

Vad har du fått för reaktioner?

– Massvis av människor har hört av sig och det flesta har varit positiva. De har tycket att det är modigt och tufft att jag vågat göra något sådant här.

I videon mimar och dansar Ulf Hedin hemma i sitt kök. Samtidigt håller han upp en skylt med sitt mobilnummer och på skylten finns också ett målat rött hjärta.

Hur ser du på risken att uppfattas som en oseriös politiker efter att ha lagt upp klippet?

– Jag tycker att de flesta politiker är alldeles för seriösa och jag tror att många håller med mig. Därför tror jag att folk kan uppskatta att jag vågar göra något sådant här.

Finns det något du ångrar med videon?

– Hade jag vetat att den skulle få så här stor uppmärksamhet, så hade jag kanske gjort några tagningar till, men jag ångrar aldrig något jag gjort.

Hur har det gått? Är det någon kvinna som hört av sig?

– Nej, det har varit dåligt med kvinnor, men jag tar det inte så allvarligt. Fast jag är ju singel, så vi får se vad som händer. Klippet har inte legat ute så länge ännu.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.