Missing people i Kalmar ligger på is

Publicerad

Efter att huvudvittnet i rättegången om mordet i Förlösa uteslutits från Missing people är det svårt att starta om länsorganisationen.

Therese Tang var tidigare operativ chef för Missing people i Kalmar län. I den rollen fick hon fram erkännandet från den man som i tingsrätten dömdes för mordet i Förlösa. Hon var också polisens huvudvittne i rättegången.

Hon uteslöts dock av organisationen under hösten och länsavdelningen lades ner. Den nystart som planerats av organisationen till slutet av januari måste nu skjutas upp, rapporterar 24kalmar.se.

Förlösamordet

Enligt Missing people beror det på att intresset är för lågt.

– Vi får inte tillräckligt med personer som är beredda att axla rollerna i organisationen, säger pressansvarige Kenneth Söderlund till 24kalmar.se, men han understryker också att sökinsatser ändå görs i länet, med resurser från angränsande län.

”De gör inga ansträngningar”

Therese Tang menar att det i själva verket är misskötsel av verksamheten som är orsaken till att länsavdelningen inte startas om.

– Det går att hitta folk men de gör inga ansträngningar för att göra det, säger hon till 24kalmar.se.

Missing people å sin sida vill inte kommentera beskyllningarna från Therese Tang.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Förlösamordet

Mer i ämnet