Greps för mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

När den 37-årige mannen skulle gripas i sitt hem misstänkt för våldtäkt och misshandel träffade polisen på en annan man som den misstänkte har försökt mörda med ett spetsigt vapen. Samtidigt hör en äldre kvinna av sig, som uppger att hon har blivit rånad av den misstänkte.

En 37-årig man greps under torsdagseftermiddagen i Lessebo. Han är nu misstänkt för våldtäkt, mordförsök, misshandel och rån.

– En kvinna ringde in och anmälde att hon hade blivit våldtagen och misshandland, säger Alexander Gustafsson, inre befäl hos polisen i Kronoberg till Smålandsnytt.

Grov våldtäkt i Hovmantorp

När polisen begav sig till den misstänkte mannens tillfälliga bostad för att gripa honom träffade de på en skadad man som den misstänkte hade försökt ta livet av med ett spetsigt föremål. De träffade även på den misstänkte som greps.

Vid samma tid kom ett larm in från en kvinna i Lessebo som hade blivit rånad på sin mobiltelefon av en man med samma utseende som den nu gripne.

Den gripne mannen är känd av polisen och har tidigare begått våldsbrott. Nu är åklagare kontaktad och den gripne och vittnen förhörs.

Ingen av de misshandlade har fått så allvarliga skador att de behövde uppsöka sjukhus. Våldtäkten ägde rum vid ett tidigare tillfälle.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Grov våldtäkt i Hovmantorp

Mer i ämnet