Foto: TT

Mordhotet mot Wesslau polisanmäls

Uppdaterad
Publicerad

HV71:s målvakt jublade upp mot Leksands supportrar vilket skapade upprörda känslor och regelrätta mordhot skrevs på Twitter.

Det var en jämn kamp i Leksand på lördagen och det var mycket känslor i luften. Först efter straffläggning kunde lagen skiljas åt. Efter att ha räddat den avgörande straffen vände sig  HV-målvakten upp mot läktaren bakom målet där Leksandssupportarna stod och sträckte armarna i vädret. Något som uppfattades som ett hån av fansen på läktaren.

– Hånar de mig så jublar jag när vi vinner. Det är karma. Tycker de att det är jobbigt kan de sitta hemma och tälja på sina dalahästar, sa Gustaf Wesslau till Aftonbladet.

En Leksandssupporter skrev under lördagskvällen på Twitter ett hot som riktades mot Wesslaus familj. Efter att flera användare reagerat mot mannens inlägg raderades Twitterkontot.

Polisanmälan lämna in imorgon

Under söndagen hade HV71 ett telefonmöte där klubbledningen beslutade hur man ska gå vidare med händelsen.

– Vi har en nolltolerans mot hot och våld inom SHL och det här var en tweet som var fullständigt gränslöst. Vi kommer att polisanmäla hotet, sannolikt under morgondagen. Det är något vi som gör som förening, vi tolererar inte hot eller våld, säger HV71:s klubbdirektör Peter Eklund till Smålandsnytt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.