Erkänner mord och mordförsök i Norrahammar

Uppdaterad
Publicerad

Enligt assistentåklagare Eleonora Dufva erkänner en av de misstänkta pojkarna mordet och mordförsöket på två unga män i Norrahammar i oktober. Båda tonåringarna omhäktades idag.

De båda pojkarna omhäktades på sannolika skäl misstänkta för mord och mordförsök. Och enligt åklagarassistenten har en av pojkarna erkänt.

– Vid den förra häktningsförhandlingen när han tillfrågades om sin inställning erkände en av dem mord och mordförsök. Den andre häktade förnekar inblandning, säger Eleonora Dufva.

Dödsskjutning i Norrahammar

På grund av deras unga ålder har häktingsförhandlingarna hållts bakom stängda dörrar. Och trots att en av de unga männen har erkänt, får ändå båda stanna kvar i häktet. Men att de är så unga som 16 och 17 år gör att det ställer stora krav på att utredningen ska ske så fort som möjligt.

– Vi måste titta på vem som gjort vad. Det finns vittnesuppgifter som säger att båda befann sig på platsen.

Åtal ska väckas senast den 28:e november.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning i Norrahammar

Mer i ämnet