Foto: SVT/Eva Unosson

Möss stängde skolmatsal

Uppdaterad
Publicerad

Möss i köket tvingar elever på Landsbro skola i Vetlanda kommun att äta i korridoren. Nu måste livsmedel slängas, köket saneras och fällor sättas ut.

– Vi vet inte hur mössen kommit in i köket. Anticimex har hittat två hål i innerväggarna som ska tätas. Vi hoppas det är orsaken, säger kommunens kostchef Lena Ottosson.

Hålen är nu tätade. Anticimex har varit på plats och satt in musfällor för att döda de två mössen. Förhoppningen är att matsalen ska kunna användas igen i mitten av veckan.

– Det är naturligtvis tråkigt att det kommit in möss i köket, men så här sent på året är det lätt hänt. Det har hänt vid något tillfälle tidigare, men det är naturligtvis inte bra, säger Lena Ottosson.

I väntan på att mössen ska gå i fällorna får eleverna äta i korridoren och maten lagas i en lokal intill köket. Linda Karlsson, som har två barn som går på skolan, tycker att det har varit dålig information om mössen.

– Jag fick reda på detta via media. Det är konstigt att skolan inte går ut och informerar, säger hon. Det är riktigt äckligt det här.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.