Miljöpartiet gjorde en tvärvändning och röstade nej till en ny fotbollsarena. Foto: SVT

MP-nej till arena i Stadsparken

Uppdaterad
Publicerad

Efter en medlemsröstning säger Miljöpartiet nej till bygget av en ny fotbollsarena i Jönköping. Där med går de tvärt emot vad deras eget kommunalråd, Birgit Sievers, tidigare har lovat.

För ett år sedan lovade kommunalrådet Birgit Sievers vid en presskonferens i Jönköping att tillsammans med de borgerliga partierna utreda möjligheterna att låta J-södra bygga en ny fotbollsarena som skulle passa för spel i högre divisioner. Det löftet vållade mycket intern debatt och nu menar lokalavdelningen att de planerna inte går ihop med partiets miljöpolicy.

– Jag är besviken över att mina partikamrater säger nej utan att ha undersökt den här frågan tillräckligt väl, säger Birgit Sievers (MP).

– Min uppfattning är att vi har ganska bra koll på vad förslaget innebar, så det får stå för henne. Förändringarna en ny arena skulle innebära är ett allt för stort ingrepp på området, svarar Mats Weidman (MP), lokalt språkrör.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.