Foto: arkivbild Maja Suslin/TT

Plymouthbröderna får vänta på begravningsplats

Uppdaterad
Publicerad

Kommunfullmäktige i Gislaved har beslutat att Plymoutbröderna inte får någon egen begravningsplats i Smålandsstenar. I alla fall kommer det inte bli aktuellt på många år.

Under flera år har Plymouthbröderna kämpat för en egen begravningsplats i Smålandsstenar, Bladens begravningsplats och nu har fullmäktige sagt nej, skriver Värnamo nyheter.

Majoriteten av ledamöterna stödde kommunstyrelsens uppfattning som menar att man ska vänta med att godkänna brödernas detaljplan tills en ny översiktsplan är klar för Smålandsstenar. Det innebär att de kan dröja flera år innan de kan bli möjligt att anlägga en begravningsplats där.

– En begravningsplats ligger där den ligger. Därför finns det anledning att tänka till både en, två och tre gånger. Dessutom finns det risk att man skapar prejudikat, sade Erik Anderson (K) som stödde kommunstyrelsen till Värnamo Nyheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.