ST-läkaren Lars Hellström framför protestsången. Foto: Skärmdump från Youtube

Ny protestvideo mot omorganisation

Uppdaterad
Publicerad

Protesterna mot den föreslagna sammanslagningen av kliniker i Jönköpings landsting fortsätter.

Sjukvårdspersonalen på Höglandssjukhuset var först ut med sin a capellasång i protest mot sammanslagningen. Personalen på Värnamo sjukhus vill inte vara sämre och har nu lagt upp en egen låt på Youtube, med titeln Brev från sjukhuset.

”Efter att ha sett Eksjögängets vackra a capella-sång om centralisering kunde vi inte låta bli” skriver de om videon. P4 Jönköping har pratat med läkaren Lars Hellström på Värnamo sjukhus som framför sången.

Sammanslagning av sjukhuskliniker

– Överlag så är det för att det känns som det är väldigt bråttom med dom här förändringarna som landstinget är intresserade av att göra. Men man kan inte bara trycka på ovanifrån för då blir det inte bra, säger Lars Hellström är ST-läkare på Värnamo sjukhus.

SD stoppar

Nu verkar det som att sammanslagningen kommer att stoppas, eftersom Sverigedemokraterna gått ut med att de kommer att rösta emot.

– Det känns väl bra att man skjuter upp det hela på framtiden. Det behövs en bättre dialog så man har med sig organisationen när man gör sådana här stora förändringar, säger Lars Hellström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sammanslagning av sjukhuskliniker

Mer i ämnet