Ödesmatch för Mullsjö

Uppdaterad
Publicerad

Mullsjö AIS står inför en ödesmatch på måndagen, då det är vinna eller försvinna som gäller. Det är en semifinalplats som står på spel i den sjunde kvartsfinalen mot Uppsalalaget Storvreta.

De har gjort skräll efter skräll under säsongens SM-slutspel när de vunnit mot favorittippade Storvreta i de inledande kvartsfinalerna. Under lördagen hade de chans att ta sig till semifinal men det blev Storvreta som tog hem segern och gjorde ställningen 3-3 i matcher.

– Det är klart att det kändes tufft. Men det är bara att ladda om nu, vi har en match kvar, säger målvakten Christian Qvisth.

På måndagskvällen är det dags för den sjunde och avgörande matchen mot Storvreta.

– Vi står här i en sjunde avgörande match mot ett av världens bästa lag, de flesta dömde ju ut oss direkt. Förväntningarna på oss har vuxit i takt med vad vi presterat mor Storvreta, säger Mikael Hill som är huvudtränare för laget.

Uppladdning inför måndag

Nu är det små detaljer i spelet som ska rättas till inför matchen.

– Det är bara att ladda om batterierna och komma förberedd till måndagens match, säger backen Kasper Hedlund.

Cristian Qvisth är relativt övertygad att det blir en fjärde och avgörande seger över Storvreta.

– Vi är ett bra lag, det har vi visat nu. Vi har tagit Storvreta tre gånger och vi kan ta de en fjärde gång, vilket vi kommer att göra.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.