Foto: SVT Design

Ödesmatch för Öster

Uppdaterad
Publicerad

För att klara sig kvar i Allsvenskan får Öster inte förlora  – men Växjölaget möter ett formstarkt Norrköping.

Ska det bara bli en säsong i allsvenskan för Öster den här gången? Det är frågan som får Östersupportrarnas nerver att dallra extra idag. För när laget tar sig an Norrköping i seriens näst sista match ikväll är förutsättningarna tuffa, men uppdraget att hänga kvar är inte omöjligt. Laget ligger näst sist i tabellen, fyra poäng bakom kvalplatsen, men med en match mindre spelad än konkurrenten Halmstad.

Såhär är förutsättningarna:

1. Vid seger ikväll kommer Öster att ligga en poäng bakom Halmstad och två poäng bakom Brommapojkarna, som just nu har fötterna på fast mark. Vinner Öster båda sina kvarvarande matcher – då är de kvalificerade för ett år till i högsta serien, eller för en kvalplats, beroende på hur det går i sista omgången när Halmstad och Brommapojkarna möts.

X. Blir det oavgjort ser det mycket mörkt ut för Öster. Då kan laget som bäst komma på samma poäng som Halmstad och då måste laget i sista omgången göra tre mål mer än hallänningarna för att få kvala sig kvar.

2. Skulle det bli förlust ikväll kan Österspelarna börja fundera på vinterträningen och göra sig redo för spel i Superettan under nästa säsong.

Inte mycket annat än seger som gäller ikväll för Öster, med andra ord. Men laget möter Norrköping som inte förlorat på de senaste sex matcherna.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.