Olycklig debut för Kalmars tonåring

Uppdaterad
Publicerad

En 16-åring fick göra drömdebut i allsvenskan. Men kvällen förvandlades snabbt till en mardröm.

Kalmar hade problem på målvaktssidan då Lars Cramer var sjuk och Ole Söderberg avstängd efter ett rött kort mot Örebro senast. In i buren klev John Håkansson som fyllde 16 tidigare i år. Med det är han historiens yngsta målvakt i allsvenskan. Det började heller inte så bra. Inte ens 20 minuter var spelade när Jesper Fredriksson slog en frispark från 25 meter.

Gjorde juniormisstag

Arvidssons frispark var inte speciellt hård och gick rakt på Håkansson. Men bollen snurrade ett par varv i målvaktshandskarna och sedan in i mål. Ett juniormisstag i ordets rätta bemärkelse.

Det blev inte heller roligare i andra halvlek. Andreas Johansson, Sebastian Andersson och Philip Hellquist överlistade alla den unge Kalmarmålvakten.

– Det var inte lätt för honom, speciellt inte med den början. En riktigt tuff debut, menade Johansson med en empatisk röst.

”Är tuff mentalt”

Kalmars tränare Hans Eklund var dock inte orolig för att den här matchen skulle påverka Håkansson.

– Han är tuff mentalt och kommer tillbaka, han har många år inom toppfotbollen framför sig, sade Eklund.

Förlusten mot Djurgården var Kalmars första på hemmaplan för säsongen.

– Vi vet att det är tufft att komma hit och spela, och vi visste att Kalmar var obesegrat här så 4-0 får vi vara riktigt nöjda med, sade Andreas Johansson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.