Foto: TT Nyhetsbyrån

Halka ledde till många olyckor

Uppdaterad
Publicerad

Det blev glashalt på vägarna i Jönköpings län när temperaturen föll på onsdags eftermiddagen och det hala väglaget fortsatte under juldagen.

Det skedde flera avåkningar i länet under julaftonskvällen. I Tenhult fick en kvinna och hennes 14-årige son föras med ambulans till sjukhus efter att ha kört i diket och på E4n norr om Vaggeryd fick två personer fick föras till sjukhus, även där efter att ha kört i diket på grund av halkan.

I centrala Vetlanda krockade två bilar och en kvinna fördes till sjukhus med lindriga skador. Även i Burseryd inträffade en avåkning på julaftonskvällen och på riksväg 31 mellan Vissmålen och Ekhagen körde en hästransport fast.

Halkolyckor även på juldagen

Under juldagen är det fortsatt halt på vägarna och det har inträffat flera olyckor under torsdagen. Vid lunchtid ifick en personbil sladd och åkte av vägen på E4 i höjd med Solåsen och vid Banarp kolliderade två bilar med fem personer inblandade.

Seriekrock orsakade långa köer

En seriekrock inträffade på juldagseftermiddagen på E4 vid Gränna. Det orsakade stopp i trafiken mellan Gränna och Gyllene Uttern i södergående riktning, polis dirigerade om trafiken på plats och vid halv fem tiden flöt trafiken som vanligt igen. Flera ambulanser skickades till platsen och åtta personer fördes till sjukhus. De omkring 35 personer som var inblandade i olyckan fick transporteras med buss från platsen medan bilarna bärgades.

Enligt polisen ska ingen ha skadats allvarligt i någon av trafikolyckorna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.