Oskarshamns kommun – Kommunen räddar IK Oskarshamn

Uppdaterad
Publicerad

Oskarshamns kommun går in och hjälper IK Oskarshamn med ekonomin. Stora delar av hyresskulden på 870 000 kronor skrivs av.

Hyresskulden för 2011 är på totalt cirka 870 000 kronor, kommunen skriver av nästan hela summan men 70 000 kronor måste den allsvenska hockeyklubben hosta upp med själva.

– Vi hade inte råd att göra något annat för då hade vi inte fått några intäkter för ishallen i framtiden. Och dels vill majoriteten rädda hockeyklubben, den har ett stort värde för Oskarshamn, säger kommunalrådet Peter Wretlund (S).

IK Oskarshamns klubbchef Martin Svensson säger till Smålandsnytt att han är otroligt lättad över beslutet som kom på tisdagsförmiddagen.

Vad säger du till Oskarshamnare som känner att hockeyn får för mycket hjälp?

– Jag tycker man måste ställa det i relation till vad våra konkurrenter i vår idrott och i vår serie får för stöd av sina kommuner och där är det dokumenterat att vi ligger ganska lågt. Jag tror inte att man kan jämföra IK Oskarshamn med ridklubben eller simklubben, säger Martin Svensson klubbchef IK Oskarshamn.

Smålandsnytt har tidigare berättat om IK Oskarshamns vädjan till kommunen om ett ekonomiskt stöd för att inte riskera att gå i konkurs.

Anne Torvinen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.