Öster klamrar sig fast – och J-södra klättrar

Uppdaterad
Publicerad

J-södra klättrar upp till en fjärdeplats efter kvällens vinst mot Landskrona, och Öster lyckas klamra sig fast ovanför kvalstrecket i ytterligare en omgång efter det oavgjorda resultatet mot IK Sirius.

Jönköpings Södra hade en lyckosam kväll när de mötte Landskrona BoIS på bortaplan. 3-0 slutade matchen, efter mål av bland annat Tommy Thelin som nu har gjort fem mål på lika många matcher. Smålandslaget ligger nu fem poäng bakom en placering som innebär kvalspel för att få spela i Allsvenskan. Dock med en match mer spelad.

Östers match mot Uppsalalaget slutade 0-0, vilket innebär att Öster nu ligger tre poäng över kvalstrecket, med en match mer spelad än bakomvarande Ängelholms FF. Men det kunde ha slutat bättre, om Alexander Henningssons nick i stolpen i den 33:e minuten istället hade letat sig in i nätet.

– Vi befinner oss i en situation där vi måste ha poäng, och på vilket sätt vi tar dem är lite skit samma. Jag tycker att vi gör en bra krigarinsats, sade Östers lagkapten Denis Velic till TV4.

I nästa match på fredag tar Öster emot Landskrona BoIS hemma på Myresjöhus Arena i Växjö. J-södra tar emot Östersund på måndagen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.