Här är Östers Alexander Henningsson på väg att 5-1. Foto: TV4 Sport

Öster klättrar i superettan

Öster tog ett kliv mot säker mark i superettan i fotboll. Klara 5-1 (2-1) hemma mot Varberg på fredagskvällen.

Alhaji Gero hade en kul kväll på Myresjöhus arena. Det hade gått 13 minuter när han löpte mellan Varbergs mittbackar och stötte in Andreas Wihlborg inspel från högerkanten. Och med 13 minuter kvar skickade Gero in 4-1, bara någon minut efter Denis Velic läckra frisparksmål, lagkaptenens åttonde mål för säsongen.

Nsima Peter kvitterade för Varberg efter en dryg halvtimma, men bara minuter senare gjorde Alexander Henningsson 2-1. Med minuten kvar rundade han Varbergs målvakt Joakim Wulff och lyfte in 5-1.

I och med storsegern klev Öster förbi Gais och Ängelholm och upp till 11:e plats i tabellen med 28 poäng.