Dörren ska ha varit trasig i någon månad, enligt polisen. Foto: SVT

Överfallslarmet gick – trasig dörr hindrade polisen

Uppdaterad
Publicerad

När överfallslarmet gick på arresten i Växjö kunde polismannen inte ta sig dit på grund av en trasig dörr. Enligt anmälan ska dörren ha varit trasig en längre tid.

För en vecka sedan gick ett överfallslarm inne på häktet i Växjö. Polismannen som begav sig dit blev dock hindrad att komma in i lokalerna på grund av en trasig dörr. I den tillbudsanmälan som polismannen har lämnat in till Polismyndigheten skriver han att det är ”anmärkningsvärt och näst intill ofattbart” att man inte har lyckats laga dörren på så lång tid.

– Jag kan bekräfta att anmälan har kommit in. Det är en kortläsare på en dörr mellan polishusgården och arrestlokalen som det har varit strul med ett par gånger under någon månad, säger Stefan Karlsson, informationsansvarig på polisen i Kronoberg.

Poliserna hindrade men inte utestängda

Dörren är enligt Stefan Karlsson inte den enda vägen in men det är den snabbaste. Vid en akut situation inne i arrestlokalen kan tiden vara avgörande.

– Det är viktigt att man kommer till häktet så fort som möjligt, men jag vill poängtera att man inte är utestängd, säger Stefan Karlsson.

Haft reparatörer vid ett flertal tillfällen

I anmälan skriver polismannen att den trasiga dörren kan utgöra en risk för arbetsmiljön i händelse av att en stökig person ska tas in i arresten.

– Det är absolut inte bra, så får det inte vara. Vi har haft reparatörer här vid ett flertal tillfällen, men ibland hänger dörren sig ändå. Problemet måste tas tag i med prioritet så det verkligen fungerar på riktigt, säger Stefan Karlsson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.