Pappa och bror misstänkta för hämndaktion

Uppdaterad
Publicerad

Efter mordet på en 17-åring i Norrahammar sitter nu den döde pojkens pappa och bror häktade misstänkta för förberedelser till en hämndaktion.

Den 17-årige sonen i familjen mördades i Norrahammar i slutet på oktober. Nu misstänks hans pappa och bror ha planerat hämnd, skriver Sydsvenskan. På måndagen häktades pappan för förberedelse till mord och de båda för grovt vapenbrott. Pappan erkänner att han beväpnat sig.

Det var natten till i fredags som polisen slog till mot den mördade 17-åringens pappa och bror. Enligt häktningsdokument ska de ha planerat mord.

Dödsskjutning i Norrahammar

– Det är ett påstående från åklagaren att det skulle vara ett hämndmotiv i bakgrunden. Men det tillbakavisas helt och hållet, säger pappans advokat Gunnar Berge Försund.

”Levt under stark hotbild”

Åklagare Daniel Svensson sa innan häktningsförhandlingen till Sydsvenskan:

– Det mesta är hemligt. Jag har gått in med en ansökan om häktning, det innebär att utredningen kommit en bit, men brottet är inte på försöksstadiet. Det har varit på planeringsstadiet, men man har inte kommit vidare.

Pappan erkände under häktningsförhandlingen att han haft ett vapen.

– Allt som behöver sägas om det är att han har levt under extremt stark hotbild, säger advokat Gunnar Berge Försund.

Men tingsrätten ansåg att även sonen kan misstänkas som ansvarig för vapnet.

Mordplanerna förnekas av både pappan och sonen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning i Norrahammar

Mer i ämnet