Polisassisteneten glömde låsa celldörren och en intagen kunde smita ut. Foto: Fredrik Sandberg/ TT

Polisen glömde låsa – intagen rymde från arresten

Uppdaterad
Publicerad

Polisassistenten gjorde sitt första pass som arrestvakt i Värnamo polishus. Det bar sig dock inte bättre än att han glömde låsa två dörrar. En man som omhändertagits passade på att smita ut.

Det var i december ifjol som polisassistenten anlände till polishuset i Värnamo för att gå på sitt första pass som arrestvakt. En berusad person som tidigare omhändertagits hade tagits till arresten.

Den intagne blev under natten aggresiv mot arrestvakten och dennes kollega i samband med att de genomförde en kontroll inne i cellen. Efter att ha tvingat ner den intagne på golvet tog sig de två arrestvakterna snabbt ut ur cellen och låste dörren efter sig- trodde de.

Stannar vid varning

Något gick dock snett och den intagne lyckats ta sig ut både från sin cell och sedan vidare ut genom en dörr mellan arrestavdelningen och garaget, innan han lämnade polishuset och försvann.

Polisassistenten anmäldes för tjänstefel och även om det var första gången han tjänstgjorde som arrestvakt och befann sig i en stressituation ser Polismyndigheten i Jönköpings län allvarligt på det som inträffade. Påföljden stannar dock vid en varning.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.