Lotta Zetterman Englund visar upp sitt livsverk

28 år av teaterskapande visas upp

Uppdaterad
Publicerad

Byteaterns kostymör Lotta Zetterman Englund kröner sin karriär med en kostymutställning när hon efter 28 år på sin post går i pension.

Det är en storslagen samling kostymer som Lotta Zetterman Englund har skapat under sina nästan 30 år på Byteatern i Kalmar. När de nu visas upp under hela december månad bjuds vi på alster från pjäser som Lockfågeln, Kersti rumpa och Don Quijote.

– Jag vill sätta fokus på kostym som egen konstart och även som ett fantastiskt hantverk att hålla levande inom teatern, säger Lotta.

Ackompanjerat av ljud och ljus kan man nu skåda Lotta Zetterman Englunds gedigna och färgsprakande hantverk. När hon nu lämnar Byteatern har hon en tanke om vad hon ska göra.

– Nu går jag in i det där avsnittet som jag faktiskt längtar efter och det kallar jag för fri lek. Nu få jag liksom börja på något jag inte vet vad det ska leda till, men med den lust och kreativitet som jag ändå har så tror jag bara att det kommer att utvecklas nya världar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.