Privat vårdcentral i Mullsjö läggs ner

Uppdaterad
Publicerad

Det har inte gått att finna någon köpare till konkursdrabbade Hälsoteamets vårdcentral i Mullsjö. Och därmed läggs vårdcentralen ner.

I slutet av sommaren gick företaget Hälsoteamet, som drev vårdcentralet Anderstorp, Gislaved, Smålandsstenar och Mullsjö, i konkurs. Konkursförvaltaren Bertil Strid har därefter försökt att hitta köpare till vårdcentralerna.

Men det stod snart klart att tre av dem inte gick att rädda. Däremot hade Bertil Stridh förhoppningen att kunna lösa situationen i Mullsjö, då han berättade för SVT Smålandsnytt att det fanns flera spekulanter.

Säljer inventarier

Men ingen av dessa löpte linan ut.

– De ekonomiska kalkylerna visade att lönsamheten inte var så god som man krävde för att vilja ge sig in och ta över den här vårdcentralen, säger Bertil Stridh till P4 Jönköping.

Enligt Stridh så kommer arbetet nu att koncentreras till att sälja inventarier. Och här finns det, säger han, spekulanter.

Listas om

Konkret innebär det här för Mullsjöborna att de som gått till Hälsoteamets vårdcentral nu kommer att listas om till andra vårdgivare.

Enligt Bertil Stridh så kan den nya regeringens inställning till privata vårdgivare och vinster inom vården, påverkat möjligheterna att sälja vårdcentralerna.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.