Publiknätverket – nu igång

Uppdaterad
Publicerad

Christine Löf Moberg från Gränna och Linus Persson från Skillingaryd brinner för att berätta om det som händer i deras närhet. Och lyfta frågor som ibland kan missas i nyhetsrapporteringen.

Brukar du känna att din ort syns för lite, eller att ämnena som du brinner för syns för lite i våra nyheter? Genom att bli tittarombud hos Smålandsnytt och Jönköpingsnytt har du chansen att ändra på det.

Som tittarombud är du vår spanare på din ort, du brinner för att hitta nyheter, du håller ögon och öron öppna, vet vad folk i din del av Småland snackar om just nu – du har koll på vad som är intressant helt enkelt.

Smålandsnytts publiknätverk

Christine Löf Moberg från Gränna är redan med i publiknätverket vet varför hon vill vara med.

– Jag vill visa upp Gränna, vad som händer eller vad det snackas om på stan, säger Christine Löf Moberg och medger att hon är lite nyfiken av sig.

– Men är det något som jag behöver ta reda på så vet jag vem jag ska fråga, det är ju så i en liten stad.

En annan person i publiknätverket är Linus Persson från Skillingaryd.

– Jag är en trevlig 50-åring som jobbat som busschaufför och reseledare och känner de flesta i Skillingaryd med omnejd.

Är du också intresserad av att vara med i publiknätverket? Hör av dig till vår publikredaktör Fredrik Weibull så berättar han mer om vad det innebär: fredrik.weibull@svt.se.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Smålandsnytts publiknätverk

Mer i ämnet