Polisbesök avslöjade bordellverksamhet

Uppdaterad
Publicerad

Efter en polisanmälan om misstänk koppleri i Jönköping skickades en polisman till ett kroppsvårdsföretag. Polisman beställde tid och avvaktade om han skulle erbjudas sexuella tjänster. Idag inleddes rättegången mot den kvinna i 50-årsåldern som misstänks ha drivit bordellverksamhet.

Det tog lång tid innan rättegången i Jönköpings tingsrätt kunde börja. En orsak var det stora intresset som gjorde att rätten tvingades byta till en större sal. Dessutom fanns en av de män som misstänks för att ha köpt sex inte på plats.

Mannens försvarsadvokat menade att det ändå gick att inleda rättegången, men det tyckte inte åklagaren. Efter lång väntan tog rätten så beslut om att hämta mannen och vid 10:30 började åklagaren hålla sin sakframställan.

Bordellverksamhet i Jönköping

Skatteverket gjorde besök

Han berättar att hela historien uppdagades då en person från Skatteverket besökte salongen för att kontrollera kassaregistret. Det han såg fick honom att göra en polisanmälan om misstänkt koppleri. Polisen beslutade att göra ett brottsprovokativt besök, efter beslut av åklagare. En polisman beställde tid och avvaktade om han skulle erbjudas sexuella tjänster.

Husrannsakan gjordes på två platser, i Jönköping och i Ulricehamn. Hundar användes då för att säkra sperma och hundarna markerade på flera ställen. Åklagaren anser att bevisningen är god. Senare idag ska också mannen från Skatteverket och polisen vittna. Även en misstänkt sexköpare har kallats till förhör.

Verksamhet på två platser

Kvinnan ska enligt åtalet ha bedrivit verksamhet i både Jönköping och Ulricehamn och ha låtit personal som arbetat för henne sälja sex. I Jönköping drev kvinnan ett kroppsvårdsföretag där tre unga kvinnor var anställda.

Polisen ska ha beslagtagit handdukar som bevis, som kan ha använts efter de sexuella tjänsterna. Kvinnan själv nekar till brott.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bordellverksamhet i Jönköping

Mer i ämnet