Ridtävling gav pengar till cancerforskning

Uppdaterad
Publicerad

Hästtokiga Ann Rodhelind från Kalmar ledsnade på att höra om alla som gått bort i cancer och bestämde sig för att göra något åt saken.

Det var efter att ha läst en ungdomsväns dödsannons som Ann Rodhelind bestämde sig för att hon ville göra en insats mot cancern.

– Man gråter en skvätt och så glömmer man bort det och så ser man en sådan här annons igen, och man hör om den ena efter den andra som drabbas. Så då startade jag Facebooksidan som kom upp ett par tusen ”likes” inom en vecka – och sedan har det bara rullat på med auktioner på nätet som dragit in pengar.

Kommer åter

På onsdagskvällen hölls så arrangemanget ”Ride for cacncer” på Kalmartravet. Sammanlagt har nu 182.000 kronor samlats in. Varenda krona lovar arrangörerna ska gå till cancerforskningen och arrangemanget var så lyckat att Ann Rodhelind redan bestämt sig för att det ska bli fler.

– Det är vår absoluta tanke, säger hon tvärsäkert. Jag tycker att det är otroligt viktigt att man gör någonting. En av tre drabbas av cancer, men alla drabbas ju på ett eller annat sätt. Det finns ju inte någon som man känner som inte har någon som helst kontakt med det här.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.