Sandra och Brenda Lee tävlar i Scandinavium

Uppdaterad
Publicerad

Hon spås vara en av morgondagens stora stjärnor inom svensk ridsport. Sandra Carlsson från Värnamo är just nu, tillsammans med hästen Brenda Lee, på plats i Göteborg för att tävla under Göteborg Horseshow.

Sandra Carlsson kommer gående i Scandinavium med sin sjuåriga skimmel Brenda Lee. Ekipaget tillhör ett av de tio bästa unghästekipagen i Sverige och är på Göteborg horseshow för tävlingen för sju-åringar.

– Det känns jättebra, säger Sandra Carlsson. Det är en härlig upplevelse att rida i Scandinavium. Publiken kommer så nära och är ett sånt underbart stöd.

Hos toppryttare

Sandra och Brenda Lee är nyss hemkomna från Tyskland där de fått finslipa tekninken hos ingen mindre än toppryttaren Marcus Ening. I vanliga fall är det Sandras pappa Björn Carlsson som tränar ekipaget. Han har också fött upp Brenda Lee som är femte generationen från samma sto på hans gård.

– Brenda Lee har en teknik som är fantastiskt bra och så är hon ambitiös när hon hoppar. Under hela förra året hade hon inte ner en enda bom så vi får hoppas att den första inte faller här, säger Björn Carlsson

Vill göra rätt

– Hon är en jättehärlig tävlingsindivid, säger Sandra. Lite känslig men också hjärtvänlig och hon vill alltid göra rätt.

Att Sandra och Brenda Lee har bra kemi går inte att ta miste på. Nu återstår att se hur långt de kan ta sig i unghästtävlingen under Göteborg horseshow, där de tio bästa unghästarna i Sverige och de tio bästa i Europa tävlar.

– Jag tycker att det ser bra ut, säger Sandra. Jag och Brenda är ett bra team så det är bara att köra på som vi brukar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.