Segertåget fortsätter för Jönköpingsboxaren

Uppdaterad
Publicerad

Succén fortsätter för jönköpingsbon Erik Berglund. På tisdagkvällen gick segrande ur sitt första SM. I finalen mötte 27-årige Erik Berglund den hårt slående Patrik Nilsson från Kristianstadklubben C4, och det blev en klar seger med 3-0.

SVT:s experter förväntade sig en sluggerfest men första ronden blev en jämn och aning trevande kamp. I mitten av andra ronden tog Erik Berglund initiativet och fick in en rad slag mot en fortsatt avvaktande Nilsson. Och efter att Berglund fått in en kvick och hård vänster i slutsekunderna av ronden tvingades motståndaren till räkning.

I tredje ronden kom Kristianstadboxaren igen och var mer aktiv i sin boxningen och det fanns tndenser till att matchen var på väg att tippa över till Nilssons fördel. I fjärde fick in Nilsson in flera träffar mot jönköpingsboxarens ben, men Berglund i sin tur svarade med en rad tunga kroppsslag. I femte ronden var det konditionen som stod i fokus och när gong gongen gick var Erik Berglund segerviss och sträckte armarna i luften. Och han hade också domarna på sin sida och vann med klara 3-0.

Mycket nöjd

– Det är obeskrivligt! Det är det största som har hänt mig – största idrottsdrömmen har gått i uppfyllelse, sa en trött men glad sm-vinnare direkt efter matchen.

Med en rörlig stil i ringen och med en ganska öppen gard under matchen var det Berglund som var den mest aktive i ringen.

– Jag är snabb för min storlek och rör mig mycket. Känner mig någorlunda säker med garden, men jag vet att jag måste jobba på att håll upp händerna och ner med hakan, säger den nyblivne guldmedaljören i direktsändningen på SVTplay.

Siktar framåt

Han har tränat thaiboxning sedan 2011 och har hittills inte en enda matchförlust.

– Jajamensan, elfte raka nu! Det är bara att kämpa på. Hårt jobb lönar sig.

Om ett år avgörs VM i thaiboxning i Kinnarps arena i Jönköping och nu siktar Erik Berglund på att vara med.

– Det blir målet härnäst. Nu satsar jag mot VM i Jönköping, det skulle inte kunna bli mycket större än så.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.