Foto: Scanpix

Segt att sälja villan

Publicerad

Bostadsannonser ligger ute på nätet betydligt längre i år än förra året.

Enligt siffror från bostadssajten Booli hade en villa i oktober i genomsnitt legat ute till försäljning i 118 dagar. Det är 14,4 procent längre än under samma period i fjol.

Längst tid tar det att sälja en villa i Värmland (204 dagar), Blekinge (190 dagar) och Kronoberg (183 dagar). Snabbast gick det i Stockholm där annonserna i snitt låg ute i 61 dagar.

– Det tar längre tid att sälja sina bostäder. Anledningarna är den senaste tidens oro, förväntningar från bankerna att du ska sälja din bostad först och bolånetaket, säger Anders Kylhstedt på Booli.

I Jönköpings län är annonstiden i snitt 137 dagar, i Kalmar län i snitt 159 dagar.

– När man tittar på länsnivå så är det mindre attraktiva orter som drar upp snittet. Köparna och säljarna har olika förväntningar. Det går alltid att sälja, om det är till det priset som köparna kan tänka sig att betala, säger Anders Kyhlstedt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.