Sex gripna för stölder i Ljungby

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har nu goda förhoppningar att lösa flera stölder den senaste tiden i Ljungbytrakten med omnejd. Idag greps sex personer i Ljungby som nu sitter i förhör.

Det var under dagen som polisen efter en längre tids spaning kunde gripa sex personer i en fastighet utanför Ljungby. Det handlar om fem män och en kvinna. I anslutning till gripandet hittades också en del misstänkt stöldgods. Bland annat en fyrhjulig MC och en åkgräsklippare.

Flera stölder

På senare tid har det inträffat flera stölder av liknande gods i området. Och det mesta rör sig, enligt polisen, om relativt dyra maskiner som tagits.

En av teorierna är att det är en liga som opererat i området. De gripna sitter nu i kväll i förhör och därför kan inte pollisen säga vilken inställning de har till stöldanklagelserna. Men enligt inre befäl, Fredrik Svartz, är utredningsläget gott.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.